Az első 100%-ban Zöld vállalkozás az IT szférában

Komoly kihívás minden gazdasági társaság piacra való bejutása és térnyerése illetve piaci részesedésének növelése a versenytársakkal szemben.
Ennek egyik leghatékonyabb módszere a pozicionálás vagyis, hogy kiemeljük a meglévő piaci szereplők közül.
A piacvezetőknek pedig elkerülhetetlen és fontos a példamutatás.

Korunk legnagyobb kihívása a klímaváltozás mérséklése és a várható következményekre való minél alaposabb felkészülés. Mindennapi tevékenységünkkel rohamos ütemben alakítjuk át éghajlati viszonyainkat, a Föld időjárását úgy, hogy még csak nem is igazán tudjuk, pontosan milyen folyamatok játszódnak le, melyik lépésünknek milyen következményei lehetnek. Az éghajlatváltozás legfőbb oka az emberiség által a légkörbe juttatott üvegházhatású gázok (CO2, metán, stb.) A globális felmelegedés, akárcsak a tűz égése, folyton gyorsul és alig hagy időt a cselekvésre. Változást, e folyamatok lassítását, esetleges megfékezését csak nagyméretű globális összefogás és környezettudatos cselekvési program biztosíthat.

Az Alphasonic Kft. több, mint 20 éve meghatározó szereplője a professzionális számítástechnikai termékek és szolgáltatások piacának.

A cég tevékenységi körébe Komplex közép- és nagyvállalati IT megoldások (hardverek, intelligens rendszer-megoldások, IT-alapú megfigyelő rendszerek), kellékek és perifériák forgalmazása tartozik. A jelenleg 28 fős vállalkozás országszerte, több ezer viszonteladóból álló értékesítési hálózattal rendelkezik

 

 

Az Alphasonic Kft. tulajdonosai kezdetektől fogva környezettudatos szemlélettel irányítják és szervezik vállalkozásukat. Működésük során komoly hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre és az energiahatékonyságra.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a cég vezetősége - a Világ vezető gazdasági tényezőihez hasonlóan - 2013-tól megvizsgáltatta működésének környezetterhelését és hitelesített vizsgálat alapján carbon-neutralizáltatta tevékenységét a fenntartható fejlődés jegyében. A vizsgálatok lefolytatásával és egyéb környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok elvégzésével a cégmanagementje az Arttree Production Kft-t bízta meg.

Az AlphaSonic Kft. 2013-as évi teljes tevékenységének (gyártás, értékesítés és felhasználás) és weboldalának működésével kapcsolatos környezetvédelmi tanúsítvány alapját képezte a Carbon Credit Kft. által elvégzett karbon lábnyom számítás, mely a Bureau Veritas hitelesített módszertana alapján készült. E szerint a vállalkozás teljes környezetterhelése 361 tonna CO2 volt, melynek ellentételezését (karbonsemlegesítését) az Arttree Production Kft. és az Oxiglobe Ltd. végezte és igazolta.

A lebonyolítást követően az AlphaSonic Kft. a járművein, weboldalán, nyomtatványain és reklámanyagain, az általa forgalmazott termékeken jogosult használni a karbon-neutralizációt igazoló védjegyet.

Felelős vállalat lévén kiemelt figyelmet fordítunk a környezetünk védelmére és az energiatakarékosságra, ezért karbon-semlegesítettük működésünk és weboldalunk energiaszükségletét. Így globális szinten nullára csökkentettük karbon-lábnyomunkat, mellyel elsők vagyunk az IT megoldásokat szállító vállalkozások között!Mostantól minden kedves partnerünk abban a tudatban látogathatja meg a www.alphasonic.hu oldalunkat, hogy ezzel nem terheli a környezetet.

A karbon-semlegesítésen túl felelős intézkedésként teljesen kiváltottuk földgáz felhasználásunkat és saját beruházásban geotermikus és napkollektoros rendszereket alkalmazva jó arányban átálltunk a zöldenergia hasznosításra. A geotermikus rendszerrel az irodaépület fűtését, míg a napkollektorokkal a meleg víz ellátását váltottuk ki és oldottuk meg.

Környezetvédelmi vállalásainknak köszönhetően már azzal, hogy Partnereink igénybe veszik a szolgáltatásainkat, az értékesítési hálózatunkban elérhető termékeinket választják, Ők is tesznek a globális felmelegedés elkerüléséért. Ezáltal meglévő, illetve potenciális partnereinkkel igazán eredményesen, együttműködve tehetünk a fenntartható környezetünkért.


Mi az AlphaSonic Kft. mit teszünk még felelős vállalatként a magyar gazdáságért?

Környezetvédelmi vállalásaink mellett nagyon fontos számunkra a magyar KKV versenyképességének növelése is. Cégünk kidolgozta és forgalomba hozta a 3X Virtual nevű IT infrastruktúra rendszert, amely nagyvállalati szintű informatikai infrastruktúra, kis és közepes vállalkozások számára, megfizethető áron. A maximális stabilitás és adatvédelem mellett környezetkímélő megoldás, amellyel a töredékére tudja csökkenteni az energia felhasználást, optimalizálja a cég működését.

 

További információk


Alphasonic Kft-ről
Több mint 20 éve működő budapesti székhelyű nagykereskedés vagyunk. Cégünk tevékenységi körébe Komplex közép- és nagyvállalati IT megoldások (hardverek, intelligens rendszer-megoldások, IT-alapú megfigyelő rendszerek), kellékek és perifériák forgalmazása tartozik. Jelenleg országszerte, mintegy 5000 viszonteladóból álló értékesítési hálózattal rendelkezünk. Célunk, hogy partnereink számára a versenyképes termékek mellett olyan szolgáltatásokat is nyújtsunk, amelyekkel megkönnyíthetjük munkájukat. Nagykereskedelmi üzletünk önkiszolgáló jellegű, annak érdekében, hogy vásárlóink nyugodtan kiválaszthassák a kívánt termékeket, így jobban megismerve azokat.

Udvarias, gyors kiszolgálás: cégünkre az egyedülálló termékválaszték mellett a gyors és udvarias kiszolgálás a jellemző.

Rugalmas árufoglalás és áruösszekészítés: a rendelések leadhatók telefonon, faxon és e-mailen illetve webáruházunkon keresztül. Azokat a partnereink megérkezéséig munkatársaink összekészítik, igény szerint félreteszik és fenntartják.

Házhozszállítás: amennyiben partnereink igénybe veszik szolgáltatásunkat, Budapesten és 20 km-es vonzáskörzetén belül cégünk munkatársai, az ország területén futárszolgálat biztosítja a megrendelt termékek mielőbbi házhoz szállítását. A házhozszállítás nettó 20.000Ft felett ingyenes.

Tájékoztatás: e-mailen elküldött hírleveleinkben, nyomtatott anyagainkon keresztül vagy személyesen folyamatosan tájékoztatjuk partnereinket az újdonságokról, eseményeinkről, akciókról.

Technikai támogatás: amennyiben a termékek értékesítésével, üzembe helyezésével, használatával kapcsolatosan segítségre van szükségük, szakképzett munkatársaink személyesen és telefonon is egyaránt állnak partnereink rendelkezésére.

Garancia és szerviz: a telephelyünkön működő szervizünkben szakképzett munkatársaink foglalkoznak a garanciális termékekkel.

Partneroktatások szervezése: Annak érdekében, hogy támogassuk partnereink értékesítési munkáját, partneroktatásokat is szervezünk, így a nálunk szerzett ismeretek átadásával hozzájárulunk a hatékonyabb munkavégzéséhez.

Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
Videó - ATEN VanCryst VC880 bemutató
Videó sorozatunk első részében az Aten audió leválasztós HDMI extenderét mutatjuk be.
UBIQUITI termékekkel bővült kínálatunk
Megérkeztek az UBIQUITI újdonságai kínálatunkba. Legújabb Access Pointjainkat érdemes lesz szemügyre vennie!
Új Divoom termékekkel bővültünk!
Megérkeztek az új Divoom hangszórók, köztük az AuraBox továbbfejlesztett változata, a teljesen megújult Airbeat széria, és az elegáns Onbeat is bemutatkozik.