Magyar Termék Nagydíjat nyertünk!
2014.09.05.
IT innováció kapott Magyar Termék Nagydíjat
 

Magyar Termék Nagydíjas lett az Alphasonic Kft innovációja a 3X Virtual nevű Vállalati Informatikai rendszer, mely a hagyományos PC-ket váltja ki egy üzembiztos, alacsony költségű megoldással.  

"Egy átlagos kis- és közepes vállalkozásnál óriási gond az informatikai rendszerek működtetése: állandó meghibásodások, kompatibilitási problémák, magas fenntartási költségek és még hosszan sorolhatnám. A 3X Virtual megalkotásakor arra kerestük a megoldást, hogyan lehetne a kis- és közepes vállalkozások igényeihez létrehozni egy IT rendszert, ami üzembiztos, minimális fizikai és szoftveres meghibásodással jár és megfizethető" - mondta Dimitrova Dessislava, a fejlesztő Alphasonic Kft. ügyvezetője. 

A rendszer alapja a desktop virtualizáció lett, azaz a hagyományos PC helyett a felhasználók virtualizált munkaállomásokon (desktopok-on) dolgoznak, vékony kliensek segítségével. Ezek az eszközök csak a megjelenítési és a felhasználói interakciós célt szolgálnak.

A rendszer központja két fizikai szerverből áll, melyen az üzleti adatok és alkalmazások kapnak helyet. Az üzleti alkalmazásokat futtató virtuális szerverek mellett itt kapott helyet a központi redundáns adattároló is. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden üzleti- és rendszeradat valós időben, folyamatosan tükröződik a két szerver között ezzel biztosítva a magas rendelkezésre állást. Ha az egyik adattároló node (csomópont) bármilyen oknál fogva leáll, a másik abban a pillanatban átveszi az irányítást, így folytatja az adatok kiszolgálását, adatvesztés nélkül. Ez adja a rendszer különleges stabilitását. 

Az előnyök nyilvánvalók: kiépítése kevesebb mint kétharmada egy hagyományos számítógépekből álló infrastruktúrának, emellett jelentős a költségmegtakarítás az energiafogyasztás és az üzemeltetés terén is. Mindeközben sokszorosára nő a gyorsaság és az adatbiztonság, megszűnnek a kompatibilitási problémák, drasztikusan leegyszerűsödnek a különböző telepítési, konfigurálási, vírusvédelmi feladatok.

Az Alphasonic megkezdte a 3X Virtual rendszer levédetését is. A cég tervei között szerepel a rendszer bérelhető verziójának kifejlesztése is a legkisebb cégek számára is, illetve a külföldi piacokra lépés, melynek kezdeti tárgyalásai már folynak.

Technikai háttér, support 

Az NComputing vékony kliensei biztosítják a felhasználói interakciót. A szerverek megépítésére a SUPERMICRO gyártó megoldása bizonyult legmegfelelőbbnek. A virtualizált adattároló klaszter Open-E DSS v7 szoftverrel valósult meg. Virtulalizációs platform kialakítására VMware ESXi Hypervisor került felhasználásra. A desktop virtualizáció pedig NComputing Vspace és Citrix XenDesktop segítségével került kialakításra. 

A rendszer technikai támogatását az Országos Minősített Informatikusok és Rendszergazdák hálózata (OMIR) biztosítja - ha szükség van rá. A rendszer a ZERO meghibásodási PONT koncepcióban (Zero Single Point of Failure) készült, ami azt jelenti, hogy nincs benne olyan elem, amelynek a meghibásodása a teljes rendszer leállásához vezetne. Az avulástól sem kell tartani, mert folyamatos frissítésekkel támogatják a zavartalan működést.

Önt is érdekli ez az innovatív, díjnyertes fejlesztés?
Akkor írjon a zsofi@alphasonic.hu e-mail címre!

Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
Rendszámfelismerés, amire büszkék vagyunk
Magyar fejlesztés, egyedi megoldás
Intelligens mozgásérzékelés
Az emberi tevékenység precíz érzékelése
Magas színvonalú csatlakozási megoldások: az ATEN termékei
Összekapcsol a világgal bárhol és bármikor