Supermicro SYS-5019C-MR
2018.12.20.
Ismerje meg a Supermicro új rendszerét!
 

 

A Supermicro számos Intel Xeon E-2100 sorozatú platformot kínál. A Supermicro SYS-5019C-MR áttekintése azt vizsgálja majd meg, miért is egy robosztus platform, amely az Intel Xeon E-2100 használatával éri el a maximális teljesítményt.  Ez azért fontos megkülönböztetés, mert az Intel Xeon E-2100 szervereknek három fő típusa létezik. Azok a szerverek, melyek a minimumot nyújtják, hogy csökkentsék a költségeket a funkcionalitás rovására. Mások arra törekszenek, hogy minél kisebb helyet foglaljanak. Végül pedig vannak szerverek, mint a Supermicro SYS-5019C-MR, melyek megpróbálják maximalizálni a platform teljesítményét és lehetővé teszik számára, hogy új piaci szegmensbe lépjen be.

Ebben a szegmensben, az Intel Xeon E3-1200 sorozat a piac királya, mely akár 4 magot és magas órajelet is képes nyújtani. Az új processzorokkal, legfeljebb 6 magot és 12 szálat kombinálhatunk magas órajellel. Ez minden, ami hiányzik a többi szerver szegmensből.

Supermicro SYS-5019C-MR Hardware Áttekintés

Maga a szerver egy 1U magas ház, mely úgy néz ki, hogy azonnal felismerhető legyen, egy Supermicro szerverről van szó. 4db 3.5″ hot-swap tárolót tartalmaz, valamint státusz LED-eket és a bekapcsoló, valamint a reset gombot. Szerettünk volna látni USB 3.0 előlapi portokat a további meghajtókhoz, de a Supermicro úgy tervezte, hogy kiszolgálják ezeket az eszköz hátulján.

Az eszköz hátulját nézve egy meglehetősen szabványos beállítást láthatunk. Redundáns 1U hot swap tápegységeket találunk. Továbbá találhatunk adatközpont kezelő portokat is, mint a VGA port és 2x USB 2 + 2x USB 3 portok az eszköz hátsó panelén.

A hálózathoz három port áll rendelkezésünkre. Az USB 2.0 csatlakozók felett található a dedikált management port. A szabványos adatátviteli hálózathoz két Intel i210 hálózati vezérlő port található. Ezeket frissíteni lehet az alacsony költségű Realtek NIC-eken keresztül, és minden nagyobb szerver operációs rendszert támogat.

Így néz ki a hálózat a konfigurált szerverünknél:

A házon belül egy Supermicro X11SCM-F alaplap található. Ez az mATX alaplap egy olyan vonalról származik, mely népszerű volt a vállalat, valamint a generációk számára.

Láthatja, hogy az 1U ventilátor hideg levegőt fúj a CPU hűtőbordán és a memórián keresztül. A szerver maga különböző CPU lehetőségeket támogat, bár a legtöbb esetben az Intel Xeon E-2100, vagy a Core i3-8100-t használják az ilyen típusú szerverekben. A CPU foglalat mellett négy darab DDR4 slot található. Jelenleg a szerver támogat akár 64GB-ot a16GBx4 ECC UDIMM memóriákból. A következő generációs 32GB ECC UDIMM memóriák 2019-ben kerülnek forgalomba. Ezek a szerverek akár már 128GB-nyi RAM-ot is képesek lesznek majd támogatni.

A bővítéshez, az elsődleges lehetőség egy PCIe 3.0 x16 riser kártya. Ez lehetővé teszi a normálméretű kártyák telepítését.

Most pedig nézzük a hátulját. A kép készítésekor még nem volt telepítve a Mellanox ConnectX-4 NIC, de ezt a lehetőséget a nagyobb sebességű hálózatokhoz használják, ha az 1GbE nem elég gyors a telepítéshez.

A Riser kártya eltávolításával megláthatjuk a két M.2 slotot. A Supermicro szerszám nélküli telepítési módja az M.2 modulokhoz kiválóan működik. A két meghajtó használható tükrözött tárolóként, vagy cache meghajtóként. Persze használhatunk hosszabb tápellátással védett M.2 22110 NVMe SSD-ket és/vagy Intel Optane SSD-ket. Ezek a slotok szintén rugalmasak, hiszen egyikük használható Sata SSD-khez is.

A négy előlapi 3.5″ hot-swap tároló, valamint a kettős M.2 meghajtó slot melett a rendszer két belső SATADOM és egy USB 3.0 Type-A belső csatlakozót is tartalmaz. Anélkül, hogy a PCIe slotot használnánk a tároláshoz, négy darab 3.5″ meghajtó, két SATADOM (egy 128GB-os verzió látható lejjebb) egy belső USB 3.0 kulcs, és két NVMe SSD telepíthető.

Hozzáadtunk egy légterelőt és egy Mellanox ConnectX-4 Lx PCIe kártyát a rendszerhez, hogy megmutassuk, mennyire jól működik ez a konfiguráció. A Supermicro rendelkezik elegendő légáramlással a chipset körül, az NVMe meghajtóknak, és a PCIe bővítő kártyákhoz ebben a konfigurációban, de a házhoz hozzá lehet adni további hűtőt az esetleges többi kártya hűtéséhez. A rendszerben lévő ventillátorok nem hot swap egységek, melyek a cég felsőkategóriás, illetve a 2U és annál nagyon rendszereiben találhatóak. Ehelyett 4-pines tápcsatlakozókat használnak, így a szervizelése, valamint a cseredarab megtalálása is egyszerűbb.

A redundáns tápellátást 400W 80Plus Platinum egységek biztosítják. Összehasonlításképpen, a legutóbbi HPE ProLiant DL20 Gen10 áttekintésben csak egy 80Plus Silver tápellátást láttunk telepítve. A Supermicro SYS-5019C-MR egy felső kategóriás rendszer a DL20 Gen10-zel szemben. A tápegység hatékonysága közvetlenül befolyásolja a teljes rack energiafogyasztását és a működési költségeket.

 

 

Supermicro SYS-5019C-MR Specifikációk

A Supermicro-tól meglehetősen standard konfigurációt kaptunk:

  • Server: Supermicro SYS-5019C-MR
  • CPU: Intel Xeon E-2186G (6 mag/ 12 szál)
  • Memória: 4x 16GB ECC UDIMM
  • Storage: 4x Seagate Exos 2TB 3.5″ 2x Samsung 512GB M.2 NVMe SSD-k, 128GB Supermicro SATA DOM
  • PCIe Hálózat: Mellanox ConnectX-4 Lx
  • Tápellátás: Redundáns 400W

 

Megtekintem a Supermicro termékeket a webáruházban!

Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
Tökéletes hangzás a Divoom termékeivel
A digitális zene és az intelligens eszközök megváltoztatták az emberek zenei igényeit. A Divoom a legújabb audiotechnológiát használva és ezt korszakalkotó dizájnnal felturbózva a felhasználói élményekhez jobban illeszkedik, mint valaha. Ez nem a nagy múltú márkajelzésekről vagy a kereskedelem és a befektetett marketingről szól, hanem egyszerűen tényleg a tökéletes hangzásról szól.
A QSAN XCubeNAS kapta meg a megtisztelő, magas tervezői minőségért járó Red Dot-díjat: Terméktervezé
A QSAN Technology, egyike a vezető storage technológia tervezőinek és kivitelezőinek, nyerte az idei év Red Dot díját: Terméktervezés 2019.Az XCubeNAS megkapta a Red Dot-ot, melyet a neves zsűri csak a kiemelkedő dizájnnal rendelkező termékeknek ítél oda.
PowerCube – dizájnos, modern és praktikus elosztó adapterek
A Powercube termékek gyártója az Allocacoc. Az Allocacoc egy ipari formatervező cég. Az ipari formatervezés nem korlátozódik egy kategóriára, vagy jelenlegi ipari vonalra. A 2011-es megalakulás óta a Allocacoc olyan filozófiát hozott létre, amelynek célja, hogy újratervezze a mindennapi életet az innovatív, meglévő termékek révén.