Új VBR felső limittel
2019.01.23.
Optimalizálja a sávszélesség felhasználást
 

A VIVOTEK összehozza az állandó és változó bitsebességű videó kódolást.

Sávszélesség-megoldások

A hálózati sávszélesség a megfigyelő rendszer egyik legnagyobb kihívást jelentő tényezője, mivel általában nehéz méretezni, már csak azért is, mert a nagyobb felbontású IP kamerák egyre nagyobb mennyiségű adatot továbbítanak a hálózaton keresztül. Így a képminőség javítására irányuló törekvéseket egyensúlyba kell hozni a fogyasztandó többlet sávszélességgel. A VIVOTEK számos olyan megoldást fejlesztett ki, amely segít a vásárlóknak a lehető legjobb képminőség biztosításában, miközben megőrzi a hálózati sávszélességet – ezek közé tartozik a képkivágás, a kamerán történő tárolás és az Activity Adaptive Stream technológia.

CBR vs. VBR

A hálózati sávszélesség megőrzésének egyik leghatékonyabb módja a kódolt videojel állandó bitsebességen tartása, az úgynevezett konstans bitráta (CBR) alkalmazása. A CBR kódolással megjósolható a videó adatátvitelhez szükséges hálózati sávszélesség, ami megkönnyíti a rendszergazdák számára az erőforrások kezelését és a frissítések tervezését. A CBR-kódolás hátránya, hogy amikor a videofolyam bonyolultsága megnő, mert például egy figyelendő személy jelenik meg, vagy ha a forgalom mennyisége a megfigyelt kereszteződésnél emelkedik, akkor a képminőséget és a képsebességet kell csökkenteni annak érdekében, hogy a bitsebességet a cél alatt tartsuk. Sajnos a vizuális komplexitás növekedése jellemzően potenciális jelentőségű eseményt jelent, tehát abban az időben, amikor a kiváló minőségű videó hasznosabb lenne, pont a minőség romlik.

A változó bitsebesség (VBR) kódolása viszont lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy előre meghatározott képminőségi szintet állítsanak be, függetlenül a videofolyam összetettségétől. Ez gyakran kívánatos olyan felügyeleti alkalmazások esetén, ahol magasabb képminőségre van szükség, amikor a videofolyamban mozgás van. Azonban ez azzal a mellékhatással jár, hogy a hálózati sávszélesség-fogyasztás növekedni fog, ha magas szintű aktivitás van, és csökken, ha kevesebb az aktivitás. Mivel a bitsebesség változhat, a hálózati infrastruktúrának elegendő rendelkezésre álló sávszélességet kell biztosítania a maximális bitsebességhez, így az erőforrás-kezelés potenciálisan nehéz lehet.

A VIVOTEK új megoldása: VBR felső limittel

Annak érdekében, hogy az ügyfelek mind a CBR, mind a VBR kódolás előnyeit élvezhessék a hátrányaik minimalizálása mellett, a VIVOTEK kifejlesztett egy új verziót a VBR kódolási technológiából. Ez az új kódolási technológia úgy működik, mint a VBR felső limittel – vagyis a rendszergazdák beállíthatják a megengedett bitsebesség felső határát, de a limit alatt a bitsebesség szabadon változhat, a videofolyam komplexitásának megfelelően. Mivel a kódolt videó bitsebessége – és így az adatátvitelhez szükséges hálózati sávszélesség – garantáltan nem haladja meg az előre beállított határértéket, könnyebb kezelni a hálózati erőforrásokat.

Példa:

Állandó minőség (VBR) beállítás esetén az adatfolyam bitsebessége a képkomplexitással együtt ingadozik, de 6 Mbps alatt marad, hogy segítse a telepítőket a sávszélesség és tárolási kapacitás tervezésében.

Előnyök

A VIVOTEK új felső limites VBR megoldása ideális olyan alkalmazásoknál, ahol a megfigyelt hely vizuális összetettsége időben változik, mint például a közúti forgalom, a kiskereskedelmi környezetek és a vasúti várótermek. Annak érdekében, hogy a képminőség mindig rendelkezésre álljon, a limitet magasabbra lehet állítani, vagy a hálózati sávszélesség megőrzése érdekében alacsonyabbra lehet állítani. Az eredmény a kamera nagy felbontású képességeinek jobb kihasználása, miközben a hálózati sávszélesség-fogyasztás kiszámíthatóbbá válik, hozzájárulva a felügyeleti rendszer egészének egyszerűbb telepítéséhez, kezeléséhez és működéséhez.

Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
Ismerje meg a Vivotek 12MP-es FishEye kameráját 2.rész
Ebben a cikkben a Vivotek 12MP-es FishEye kamera bemutatását folytatjuk, az IPVM.com tesztelési eredményei és megfigyelései alapján. Ez a Vivotek legújabb generációs FE9391-EV modellje, amely tartalmazza a javított intelligens IR megoldásokat, a legújabb Smart Stream III H.265 smart codecet és még sok mást is.
Exkluzív Üzleti Találkozó az Alphasonicnál
Április 3-án rendeztük meg 2019-ben először az Exkluzív Üzleti Találkozót, amely hosszú múltra és még hosszabb résztvevői listára tekint vissza. Ezeken az eseményeken mindig igyekszünk a legjobbat kihozni a rendelkezésre álló délutánból, illetve a legjobb előadásokat felsorakoztatni a hallgatóságnak.
Alphasonic-os csapatépítés Egerben
Idei első csapatépítőnk helyszínéül Egert választottuk, kulturális és történelmi emlékei, látnivalói miatt. A hétvégén szép számmal képviseltették magukat a kollégák, közel tizenhét fő utazott el, hogy élvezze az egri borvidék nyújtotta vidéki levegőt.