Okos Infra 2. rész
2019.03.11.
Rendkívül egységes, következetes fényerő és a legtisztább éjszakai képek
 

Varifokális IR: Az optikai zoom-mal összhangban történő automatikus IR fókuszálás konzisztens infraképet biztosít a teljes látómezőben.
Adaptív IR: A lehető legjobb infrakép biztosítása az IR-LED-ek fényerősségének állításával (együtt vagy külön-külön).

Mi az Okos Infra II?

Természetesen a fény alapvető fontosságú a képminőség meghatározásában. Egyedülálló optikai kialakítással, robusztus fényességszint-számítással és szabadalmaztatott képfeldolgozással a VIVOTEK Okos Infra második generációjának technológiája (a továbbiakban: „Okos Infra II”) fokozza a képminőséget és a fény-teljesítményt a biztonsági alkalmazásokban, valamint tiszta és egységes éjszakai képeket biztosít akár a legkedvezőtlenebb fényviszonyok között is.
A VIVOTEK Okos Infra II működése két technológián alapul; Varifokális IR (VAIR) és Adaptív IR (ADIR).

Hogyan működik a Varifokális IR?

Ha természetes vagy mesterséges fény nem áll rendelkezésre, az IR-megvilágítást gyakran használják a fekete-fehér éjszakai képek javítására. A hagyományos infravörös megvilágítás csak egy általános fix területet fed le. Azonban a nagy hatótávú PTZ kamerák esetében ez korlátozza az alkalmazhatóság távolságát. A VIVOTEK IR speed dome kamerái támogatják a VAIR funkciót, ami hatékony és egységes intenzitású IR megvilágítást biztosít. A VIVOTEK VAIR funkciójával ellátott termékek varifokális IR megvilágítással rendelkeznek, és lehetővé teszik a felhasználók számára az automatikus infravörös szög állítását, hogy mindig megfeleljen az objektív látómezőjének. Az alábbi esetben a bal oldali kép hagyományos, fix infravörös megvilágítású, és az objektum homályos és felismerhetetlen. Ezzel ellentétben a VIVOTEK VAIR technológiával készült jobb oldali képen azonosítható az objektum az infravörös tartományban, mivel a megvilágítási szögek a beállított látómezőhöz igazodnak.

Miért érdemes a Smart IR II-t használni?

Varifokális IR (VAIR)
A VIVOTEK varifokális IR termékei másodlagos optikával vannak felszerelve, hogy a gyújtótávolság a lencse beállításai alapján ellenőrizhető legyen és így az optimalizált fényérzékelés illeszkedjen a látómezőhöz. A varifokális IR-rel felszerelt hálózati kamerák ideális választás azoknak az ügyfeleknek, akik megkövetelik, hogy teljes sötétségben is jól látható videofelvételek készüljenek és a korábban láthatatlan objektumokat a teljes látómezőben érzékelhessék az IR megvilágítással.

Adaptív IR (ADIR)
Az Adaptív IR funkcióval rendelkező VIVOTEK hálózati kamerák külön-külön vezérelhető LED-technológiát biztosítanak a képminőség és a fényerő javítása érdekében. A fejlett optikai tervezés, a regionális vezérlés és a képelemzés-technológia által támogatott fényerő-szabályozás révén ezek a kamerák élénk képeket biztosítanak az éjszakai megfigyelés során. Ideális lehetőség azoknak a felhasználóknak, akik teljesen sötét körülmények között is a tiszta képet igénylik.

Amikor például a megfigyelt környezetben egy nagy, nem mozdítható objektumot (például falfelületet) telepítenek, akkor az infravörös visszaverődés következtében a láthatóság lecsökkenhet, amikor hagyományos infravörös kamerát használnak. A VIVOTEK Adaptív IR technológiáját alkalmazva ez elkerülhető az IR LED-ek külön-külön vezérlésével, így növelve a láthatóságot, amint az alább látható.

Hogyan működik az Okos Infra II?

Varifokális IR (VAIR)
Ha természetes vagy mesterséges fény nem áll rendelkezésre, az IR-megvilágítást gyakran használják a fekete-fehér éjszakai képek javítására. A hagyományos infravörös megvilágítás csak egy általános fix területet fed le. Ha nagyobb távolságon szükséges a látómező IR-lefedettségét biztosítani, ezek az infrák nem megfelelőek. E korlátok meghaladására a varifokális infrával ellátott Vivotek kamerák automatikusan állítják az infra megvilágítók szögét, így precízen alkalmazkodik az IR megvilágítás a kamera látómezejéhez.

Adaptív IR (ADIR)
Ha egy alany (például behatoló) közeledik a kamerához, a túlzott IR megvilágítás túlzott expozíciót okozhat, és a képet használhatatlanná teszi. Azáltal, hogy a közelben lévő tárgyak megvilágítását automatikusan lecsökkentjük, elkerüljük a túlzott megvilágítást, ugyanakkor biztosítjuk a teljes kép részletességének egységes világosságát és tisztaságát.

Alkalmazás

Varifokális IR (VAIR)
A video megfigyelésben szükségünk van egy bizonyos fénymennyiségre az értékelhető videofelvételhez és hogy megbízhatóan felismerhetők legyenek emberek és tárgyak. Az infra megvilágítás gyakran használatos elégtelen fényviszonyok esetén. A varifokális infra alkalmazásával a látómező és az IR megvilágítás összhangba kerül. A Vivotek speed dome kameráinak optikai zoom-ja biztosítja a felhasználónak a megfelelő nagyítást, különböző infra-szögekkel. Az alábbi táblázatban láthatjuk az optikai zoom és a megfelelő IR szög közötti viszonyt.


 

Zoom IR Angle Zoom IR Angle
1x 63.7 16x 4.49
2x 34.86 17x 4.23
3x 23.64 18x 4
4x 17.84 19x 3.96
5x 14.32 20x 3.92
6x 11.95 21x 3.88
7x 10.25 22x 3.84
8x 8.98 23x 3.8
9x 7.98 24x 3.76
10x 7.19 25x 3.72
11x 6.53 26x 3.68
12x 5.99 27x 3.64
13x 5.53 28x 3.6
14x 5.14 29x 3.56
15x 4.79 30x 3.52

 

 

Adaptív IR (ADIR)
A VIVOTEK szabadalmaztatott Adaptív IR technológiája az intelligencia és a vezérlés szem előtt tartásával készült. Az Adaptív IR szétosztja a képet több régióra, minden egyes rész egy független vezérlésű IR megvilágítóval rendelkezik a regionális megvilágításhoz. Ez a megoldás biztosítja a közelebb lévő tárgyak részletességének és a háttér egyenletes megvilágításának megőrzését.

Összefoglalás

A Vivotek Okos Infra II technológiája olyan optikai fejlesztés, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a kívánt részletességű és tiszta képet kapja éjszaka, illetve teljes sötétségben. Alacsony fényviszonyok esetén az Okos Infra II technológiát kell alkalmazni a használható képminőség érdekében. A VIVOTEK Okos Infra II technológiájának köszönhetően az alacsony fényviszonyok már nem jelentenek alacsony láthatóságot.

Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
A QSAN nyerte a 2019-es tervezői díjat!
A QSAN volt az idei év iF tervezői díj nyertese. A győztes termék az XCubeNAS. Minden évben, a világ legrégebbi, független tervezői szervezete, a hannoveri-székhelyű iF International Forum Design GmbH szervezi az iF Tervezői díjat.
Az OPTONICA LED – Energiatakarékos világítótestek, káros kibocsátások nélkül!
Az OPTONICA LED Európa egyik leggyorsabban növekvő LED-es világítási vállalata. A háztartási vagy ipari fények és textúrák teljes választékát kínálják, melyek megfelelnek a legmagasabb követelményeknek is. A termékeket úgy tervezték, hogy azok bármilyen igényt kielégítsenek.
LINDY- MÉLTÁNYOSSÁG, ŐSZINTESÉG, INTEGRITÁS
A korábban már bemutatásra került LINDY márka bővebb megismertetését tűztük ki célul. A LINDY márka több mint nyolc és fél évtizede az innováció és a magas színvonalú kapcsolódási és technológiai megoldások, valamint a méltányosság, az őszinteség és az integritás értékeinek szinonimája. A világ vezető IT és AV csatlakozási termékeinek és megoldásainak szállítója, az erős ügyfélkapcsolatok létrehozása, a kiváló szolgáltatás és a kiváló minőség révén.