Axxon, Vivotek és SuperMicro – tíz telephely szolgálatában
2019.03.12.
Az Alphasonic Kft. (AS) Interjúja Kiss Károllyal (KK), a Professzionál-Miskolc Kft. ügyvezetőjével.
 

               

AS: Köszönjük, hogy elfogadtad a felkérésünket az interjúra! Először is megtennéd, hogy bemutatod nekünk pár szóban a vállalkozásotokat? Mivel is foglalkoztok?

KG: Én köszönöm a lehetőséget. Persze, nagyon szívesen! A Professzionál – Miskolc Kereskedelmi és Szerviz Kft. az 1980-as évek elejétől foglalkozik számítástechnikai eszközök szervizelésével és kereskedelmével. 1991-ig, mint a Professzionál Kft. Miskolci kirendeltsége, 1991-től pedig, mint az önálló Professzionál – Miskolc Kft. Tevékenységünket Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye területén végezzük.

AS: Elmondanád pár szóban, hogy mit szerettetek volna megvalósítani? Mi volt a probléma, amire megoldást kerestetek nálunk?

KG: Igazából nem is probléma merült fel, hanem inkább egy nagy lehetőség adódott számunkra. Megpályáztunk és végül meg is nyertünk egy projektet, ami kiváló előrelépési lehetőség volt a vállalkozásunknak. Partnerünk a telephelyeire olyan kamerarendszert keresett, ami jó minőségű, megbízható és mellyel a munkavégzést is át tudják alakítani annak érdekében, hogy még hatékonyabbá tehessék azt. A cég, akinél elnyertük a tendert, egy 3 megyére kiterjedő vállalkozás. Tehát nagy volumenű feladatról volt szó. Több száz kamerára volt szükségük, több mint 10 telephelyen, melyek között vegyesen szerepeltek műszaki telephelyek és csarnokok, pályaudvarok, irodák, beltéri és kültéri környezet egyaránt. Szóval mondhatjuk, hogy tényleg egy jó nagy kihívás volt ez a feladat.

 

AS: Milyen nehézségek voltak? Gondolok itt olyan dologra, hogy a helyek adottságaiból csak ilyen- vagy olyan tudású kamerát tudtatok alkalmazni.

KG: Hát igen, nem mondhatnám, hogy teljesen gördülékenyen és egyszerűen zajlott le a tervezés és kivitelezés. Számos nehézségünk támadt a megfelelő eszközök kiválasztása során is. Hiszen az egyik fő ilyen probléma volt a sávszélesség optimalizálása, vagyis, hogy az informatikusokkal hogyan osztozkodjunk az informatikai környezeten anélkül, hogy leterhelnénk a sávszélességet. Ahány telephely volt, annyi probléma merült fel. Hol vezetékes, hol vezeték nélküli hálózatot kellett kiépíteni.  Ez valóban megnehezítette a folyamatokat, de szerencsére mindenre sikerült megoldást találni.

AS: Milyen elvárásaitok voltak a lehetséges beszállítókkal szemben? Pl.: készlet, gyorsaság, ár. Mi volt az a dolog, amiért minket választottatok?

KG: Az egyik legfontosabb mérföldkő volt a projektben, hogy a lehető legjobb beszállítót válasszuk ki. Több szempont is mérvadó volt azzal kapcsolatban, hogy kire essen a választásunk. Egyrészt mindenképpen egy megbízható, és a vállalkozásunkkal jó kapcsolattal álló céget akartunk a beszállító személyében. Másrészt a gyártói támogatás elérhetősége és minősége volt az, ami miatt az Alphasonic Kft-t választottuk. Harmadrészt pedig az ár és a teljesítmény aránya volt még meghatározó, hogy meghozzuk a végleges döntést. Mivel ti mind a három területen tökéletesen helyt álltok, nagyon nem is volt kérdés, hogy rátok essen a választásunk.

AS: Találkoztatok bármi nemű problémával?

KG: Őszintén? Nem voltak technikai jellegű problémák. Rengeteg támogatást kaptunk tőletek; mind az Alphasonic-tól, mind pedig a gyártói oldalról, a Vivotek-től és az Axxon-tól egyaránt. Így igazából nem is ütköztünk problémába, a felmerülő kérdésekre szinte azonnal válaszokat, megoldásokat kínáltatok.

AS: Milyen hasznotok származott abból, hogy velünk dolgoztatok?

KG: Egy ekkora projekt nagy kihívás volt számunkra. Nem csak a földrajzi elhelyezkedés miatt, hanem már csak azért mivel egy kiemelt gazdasági környezetről beszélünk.  Nagy önbizalmat adott, hogy képesek voltunk egy ekkora kihívást sikeresen venni. Ez pedig nem sikerülhetett volna egy ilyen beszállító nélkül, mint az Alphasonic. Szóval a legnagyobb hasznunk az az volt a közös munkával kapcsolatban, hogy sikerült tökéletesen kivitelezni ezt a feladatot.

AS: Ajánlanád esetleg másoknak is a szolgáltatásainkat?

KG: Ez csak természetes, hogy ajánlanám és ez már meg is történt. Három dolog jut rólatok az eszünkbe: minőség, érték és megbízhatóság. Az Alphasonic hozta a szintet.
 

 

Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
A QSAN nyerte a 2019-es tervezői díjat!
A QSAN volt az idei év iF tervezői díj nyertese. A győztes termék az XCubeNAS. Minden évben, a világ legrégebbi, független tervezői szervezete, a hannoveri-székhelyű iF International Forum Design GmbH szervezi az iF Tervezői díjat.
Az OPTONICA LED – Energiatakarékos világítótestek, káros kibocsátások nélkül!
Az OPTONICA LED Európa egyik leggyorsabban növekvő LED-es világítási vállalata. A háztartási vagy ipari fények és textúrák teljes választékát kínálják, melyek megfelelnek a legmagasabb követelményeknek is. A termékeket úgy tervezték, hogy azok bármilyen igényt kielégítsenek.
LINDY- MÉLTÁNYOSSÁG, ŐSZINTESÉG, INTEGRITÁS
A korábban már bemutatásra került LINDY márka bővebb megismertetését tűztük ki célul. A LINDY márka több mint nyolc és fél évtizede az innováció és a magas színvonalú kapcsolódási és technológiai megoldások, valamint a méltányosság, az őszinteség és az integritás értékeinek szinonimája. A világ vezető IT és AV csatlakozási termékeinek és megoldásainak szállítója, az erős ügyfélkapcsolatok létrehozása, a kiváló szolgáltatás és a kiváló minőség révén.