Ismerje meg a Vivotek 12MP-es FishEye kameráját 1.rész
2019.04.12.
Ebben a cikkben a Vivotek 12MP-es FishEye kameráját mutatjuk be, az IPVM.com tesztelési eredményei és megfigyelései alapján. Ez a Vivotek legújabb generációs FE9391-EV modellje, amely tartalmazza a javított intelligens IR megoldásokat, a legújabb Smart Stream III H.265 smart codecet és még sok mást is.
 

 

- VMS kicsomagolási különbségek (Exacq, Genetec, Milestone, Network Optix)

- teljes világos képminőség

- alacsony fényű/IR képminőség

- IR megvilágítási tartomány

- zónázható IR tápfeszültség beállítás

- Smart codec támogatás

- Sávszélesség szükséglet

 

 

 

Összegezve

A Vivotek FE9391-EV számos pozitív eredménnyel rendelkezik a tesztek alapján:

- Jó IR lefedettség/konfigurálható IR

Az FE9391 beépített dedikált LED-eket tartalmaz a kamera alatti területekre és az egyes megvilágítási zónák kezelésére, így jobb és egyenletesebb képet biztosított a teljes látómezőn, mint sok más tesztelt kamera, mindemellett a zóna IR mód használata közben nincs túlexponálás.

- Erős ügyféloldali kezelhetőség/kicsomagolás:

A kezelés/kicsomagolás a Vivotek saját SDK-jával az Exacq, a Genetec és az ImmerVision Milestone-ban zökkenőmentesen működik. Az Exacq integrációja a Vivotek SDK használatával olyan funkciókat tartalmazott, mint a modellválasztás, az elő beállítások és a panoráma módok, amelyek viszont nem találhatók az ImmerVision SDK-ban.

- H.265 integráció:

A H.265 streamelések az Exacqban, a Genetecben és a Network Optixben problémamentesen működtek, 2018-ban ritka az olyan IP kamera, amely tipikusan további stream vagy VMS konfigurációt igényel, vagy egyszerűen egyáltalán nem integrálódik.

- Alacsony intelligens codec bitráták:

A Vivotek Smart Stream III intelligens codec használatával a H.265 bitráták tesztünkben a ~ 60 Kb / s-nál alacsonyabb volt, akár 99% -kal alacsonyabb, mint a normál H.265 bitráták, és kb. 80%-al alacsonyabb a mérsékelt mozgással rendelkező jeleneteknél.

Azonban pár kulcsfontosságú negatívumot is tapasztaltunk, és úgy igazságos, ha ezt is megosztjuk, mert úgy gondoljuk, hogy a kamerának sokkal több előnye van, és bőven kompenzálja ezt a pár hiányosságot.

- IR túlzott expozíció az alapértelmezett beállításoknál:

Az alapértelmezett "Auto IR Adjust" módban a kamera közepes IR-túllépést szenvedett közeli tartományban (<10 '), és elhomályosította az arc részleteit. De a kézi teljesítmény beállítások használata csökkentette vagy megszüntette ezt a túlzott expozíciót.

- Nincs kameraoldali kezelési/kicsomagolási lehetőség:

Az FE9391-EV nem tartalmaz opciókat a kamera oldali kezeléshez/kicsomagoláshoz így korlátozva annak használatát olyan VMS-ekben, amelyek nem támogatják a Vivotek vagy az ImmerVision SDK-kat.

- Nincs Milestone H.265 integráció:

A H.265 stream használatakor a Milestone XProtect-nél a használat kliens összeomlott, a konfiguráció és a működés lehetetlenné vált mind az ONVIF, mind a Vivotek közvetlen meghajtók használatával.

Árazás:

Az FE9391-EV online ára 900 és 1000 USD között mozog.

Különálló LED-ek a lefele néző és a környezeti kamerához egyaránt

A többi tesztelt modellhez képest, ez a kamera külön LED-eket használ a kamera alatti területhez és a 360-as környezethez is, 5 zónára osztva: két kisfényforrást, amelyek egyenesen lefelé irányulnak (1. zóna) és négy fényforrást, amelyek a 360as mintázatot szolgálják (2-5 zóna). Az egyes zónák teljesítménye a kamera webes felületéről vezérelhetők, melyre a teszt később tér ki.

A LED konfiguráció mellett, az FE9391-EV fizikailag hasonlít a többi IR FishEye kamerára mind méretben, mind formában, IP66-os ház és a lencse köré szerelt IR érzékelők egy átlátszó fedél mögé rejtve.

Az alapokat megtekinthetik a videóban:

Physical Overview

Ügyfél oldali kezelés/kicsomagolás (Vivotek / ImmerVision)

Ügyféloldali kezelő SDK-t használja az FE9391-EV VMS-től függően, az alábbiakban részletesebben ismertetjük.

Az Exacq saját "Vivotek" kezelő/kicsomagoló meghajtót használ. A felhasználók kiválaszthatják a legördülő menüből, hogy melyik modellt használják (bár az FE9391 nincs felsorolva, így egyszerűen az "Alapértelmezett" módot kell kiválasztani).

A Genetec a Vivotek SDK-t használ, automatikusan kiválasztva a megfelelő Vivotek modellt a használatkor.

A Milestone a kamerát ImmerVision Panomorph-ként (RPL B9VVT) kezelte le.

Optix NxWitness/DW Spectrum/Hanwha Wave hálózatnem használ SDK-t, hanem saját univerzális kezelő/kicsomagoló konfigurációt használ, amelyek a tesztek folyamán problémamentesen működtek.

Ne feledjük, hogy az Avigilon ONVIF használatával nem tudtuk tesztelni a készüléket.

Exacq kezelés/kicsomagolás: Szabadalmazott Vivotek SDK-val

Az Exacq speciális Vivotek kezelő/kicsomagoló SDK-t használ a többi VMS-sel ellentétben, amelyek ImmerVisiont használnak, mint például a Genetec (lásd alább)

A fő különbség ebben az integrációban az, hogy a felhasználók kiválasztják a Vivotek modellt a kamerák listájáról, ahelyett, hogy ismerniük kellene az ImmerVision RPL számát.

Az Exacq-kal a kezelés/ kicsomagolás gördülékeny, csekély dadogással vagy ugrással. A felhasználók három mód közül választhatnak, amikor kezelés/kicsomagolás nem található más VMS-ekben.

  1. Kezelés/kicsomagolás: Egy virtuális PTZ zóna, melyet normál PTZ vezérlőkkel lehet mozgatni. A felhasználók a halszemek beállítását is beállíthatják, így bizonyos régiók gyorsan visszahívhatók.
  2. Panoráma: Ez a nézet a teljes látóteret mutatja egy lapított 360 ° -os képben, ami a legkönnyebb a tapasztalatlan felhasználók számára. Azonban szignifikánsan elhajlott és a FOV nagy része tele van a kamera alatti területtel és a látómező szélei jobban elhajlottak így a részleteket nehezebb észrevenni.
  3. Kettős nézet: Ez a mód elfelezi a panorámaképet és egymás felé helyezi a teljes panorámát, de ne feledje, hogy ez a kép páratlan képaránnyal rendelkezik, vagyis magasabb, mint szélesebb, ami kényelmetlen lehet osztott képernyős megjelenítésnél.

Ezeket a lehetőségeket és az Exacq teljesítményét tekintjük át ebben a videóban:

Exacq Integration & Dewarping

Használt eszköz:

A tesztben a következő eszközt használtuk: Vivotek FE9391-EV: 0101C

Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
Az Alphasonic nyereményjátékot indít a Youtube feliratkozói között!
Nincs más dolga, minthogy feliratkozik Youtube csatornánkra,hogy megnyerhesse értékes ajándékaink egyikét!
Tökéletes hangzás a Divoom termékeivel
A digitális zene és az intelligens eszközök megváltoztatták az emberek zenei igényeit. A Divoom a legújabb audiotechnológiát használva és ezt korszakalkotó dizájnnal felturbózva a felhasználói élményekhez jobban illeszkedik, mint valaha. Ez nem a nagy múltú márkajelzésekről vagy a kereskedelem és a befektetett marketingről szól, hanem egyszerűen tényleg a tökéletes hangzásról szól.
A QSAN XCubeNAS kapta meg a megtisztelő, magas tervezői minőségért járó Red Dot-díjat: Terméktervezé
A QSAN Technology, egyike a vezető storage technológia tervezőinek és kivitelezőinek, nyerte az idei év Red Dot díját: Terméktervezés 2019.Az XCubeNAS megkapta a Red Dot-ot, melyet a neves zsűri csak a kiemelkedő dizájnnal rendelkező termékeknek ítél oda.