Távoli hozzáférés az adatközpontokat és fiókirodákat kiszolgáló szerverekhez az ATENNEL
2019.07.23.
Mai bejegyzésünkben az ATEN alappillér vonalának – a KVM switchek vonalának – a KVM over IP egyik remek eszközét mutatjuk be.
 

Kompakt, kényelmes vezérlés, akár nyolc számítógéig az ATENTŐL!

 

 

Miért pont az ATEN KVM over IP switchet válasszuk?

Az ATEN AltusenTM KVM over IP switcheken keresztül távoli hozzáférés biztosítható az adatközpontokat vagy fiókirodákat kiszolgáló szerverekhez. Az informatikai vezetők számára kedvező, skálázható, fenntartható és biztonságos vállalati szintű KVM over IP megoldást kínálnak. Ezen túlmenően, amikor a hálózat le van kapcsolva, külső modem támogatást biztosít out-of-band szolgáltatáshoz. A szervezeti biztonsági aggályok miatt az ATEN elfogadja az iparág legmagasabb szintű biztonsági szabványait és hálózati protokolljait. Az ATEN CC2000 központosított Management Software és CCVSR Video Session Recording Software alkalmazásával további biztonsági rétegeket hoznak létre a szervezet informatikai eszközeire.

 

A tipikus informatikai környezet számos berendezést és eszközt tartalmaz. Például egy adatközpont tartalmazhat felügyeleti rendszereket, szervereket, hálózati eszközöket és így tovább. Az informatikai szakemberek számára nagy kihívás, hogy hogyan kezeljék ezeket az eszközöket. Az ATEN KVM over IP megoldás lehetővé teszi, hogy a fióktelepeken, gyárakban vagy tengerentúli leányvállalatokban a helyi irodák és távoli üzemeltetők helyi felhasználók használhassanak BIOS-szintű vezérlést, és internetes böngésző segítségével hozzáférhessenek az egész vállalati adatközponthoz. Ez gyorsabb reagálást tesz lehetővé a kritikus fontosságú adatközpont-vészhelyzetekre, lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy több eszközt kezeljenek több helyen, és kiküszöböli a kiszolgálóhelyiség kezelésének távolságbeli korlátait.

ATEN KVM over IP switchek:

 

 

 

Az új generációs ATEN CN8000A kiváló minőséget kínál HD felbontással, akár 1920 x 1200 pixel felbontásig.
A CN8000A Single Port KVM over IP switch IP-kapcsolaton keresztül biztosít hozzáférést a hagyományos KVM switchekhez, amelyek nem rendelkeznek beépített IP-funkcióval. Lehetővé teszi a rendszerüzemeltetők számára a távoli helyeken lévő számítógépek megfigyelését és elérését szabványos webböngészők vagy Windows és Java alapú alkalmazásprogramok segítségével.
Az ATEN CN8000A a szabványos TCP / IP protokollokat használja a kommunikációhoz, lehetővé teszi, hogy a csatlakoztatott szerver vagy a KVM kapcsoló bármelyik számítógépről hozzáférhető legyen az interneten keresztül – függetlenül attól, hogy ez a számítógép a szobában található, vagy az ország más területein vagy fióktelepein, esetleg a világ más részein.
A fejlett biztonsági követelményeknek való megfelelés érdekében a CN8000A virtuális média funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználó helyi rendszerén lévő Smart Card / CAC olvasó egy távoli szerverre legyen leképezve. A CN8000A gyors, megbízható és költséghatékony módja a széles körben elterjedt több számítógépes telepítés távoli elérésének és kezelésének.

ATEN új generációs KVM over IP switchei – a KN sorozat lehetővé teszi a helyi konzolhozzáférést és a távoli IP hozzáférést a kezelők számára a teljes adatközpont megfigyeléséhez és eléréséhez a hálózaton keresztül egy web-alapú böngésző segítségével. Ezen túlmenően, a böngésző kikapcsolásakor out-of-band hozzáférést biztosítanak külső modem támogatással a BIOS-szintű hibaelhárításhoz.
A teljes adatközpont kezelésének és vezérlésének elősegítése érdekében a KVM over IP switchek támogatják a blade szervereket. Az új funkciónak köszönhetően, mint például a Power Association – a KVM portok az ATEN PDU-n keresztül kapcsolódhatnak a szerverekhez.
A KVM over IP switchek támogatják az új Control Center Video Session Recorder (CCVSR) szoftvert. A CCVSR rögzíti az összes olyan műveletet, amely a KVM-en keresztül az IP-kapcsolókon keresztül elérhető szervereken történt. A BIOS-szinttől a bejelentkezésen át az operációs rendszer konfigurálásáig történő minden műveletet és változást kivétel nélkül rögzít és biztonságos videófájlba ment.
A Virtuális adathordozó funkció lehetővé teszi, hogy a távoli kiszolgálókon található USB, merevlemez és DVD / CD meghajtókat használják, vagy az adminisztrátorok számára elérhetővé teszik, hogy a fájlátvitelt, alkalmazások telepítését, az operációs rendszer. frissítéseket, vagy könnyedén végezhetnek diagnosztikát a hálózaton.
A KVM over IP switchek továbbfejlesztett képességei közé tartozik még: Message Board, Panel Array Mode, egér DynaSync ™, Adapter azonosító és Secure Serial Server Access. A soros vezérlésű eszközök biztonságos hozzáférése magában foglalja a hálózati eszközöket, a Unix szervereket, a Linux szervereket, a Sun szervereket és még sok más soros konzolt.
A kettős fedélzeti NIC-k és a kettős tápegységek segítségével a KVM-alapú IP-switchek megbízhatóságra épülnek, így biztosítva a 24/7 rendelkezésre álló távoli hozzáférést az összes kiszolgáló helyiség számítógépéhez.
Az Aten KVM IP switcheket az informatikai rendszergazdák gyakorlatilag bárhonnan kezelhetik kiszolgálótermeiket és adatközpontjaikat – minimálisra csökkentve az utazási költségeket és az MTTR-t (a javítások átlagos ideje) – biztosítva az adatközpont-szolgáltatások lehető legmagasabb rendelkezésre állását.

 

Az ATEN negyedik generációs KVM over IP switchei meghaladják a várakozásokat. A KN8164V kiváló minőségű videóval (Full HD felbontás 1920 x 1200), FIPS 140-2-vel, az 1. szintű biztonsági szabványokkal és a virtuális média adásokkal rendelkezik. A KN-sorozat helyi konzolokat és távoli IP-hozzáférést biztosít a felhasználók számára a teljes adatközpont megfigyelésére és elérésére a hálózaton keresztül. Ezenkívül out-of-band hozzáférést kínál külső modem támogatással a BIOS-szintű hibaelhárításhoz, amikor a hálózat le van kapcsolva.

  • Speciális FPGA grafikus processzor – 1920 x 1200 Full HD felbontással
  • Extrém virtuális médiasebesség – 2 x gyorsabb virtuális médiaátviteli sebesség
  • Magas színvonalú biztonság – támogatja a FIPS 140-2 1. szintű biztonsági szabványokat

 

A kettős fedélzeti NIC-k és a kettős tápegységek segítségével a KN-sorozat megbízhatóságára épül, így biztosítva a 24/7 rendelkezésre álló távoli hozzáférést az összes szerverhez.
A KN-sorozat a out-of-band (OOB) menedzsmentet kínál, amely lehetővé teszi az informatikai rendszergazdák számára a hálózati eszközök (pl. Szerver, tároló, útválasztó / kapcsoló) kezelését a szervertermekben a hálózatoktól elkülönített irányítási hálózatokon keresztül. Tehát, ha a hálózati eszközökön keresztül nehéz hozzáférni a pl. a szerverhez, a rendszergazdák még mindig hozzáférhetnek a KVM switchen keresztül. A KVM switch számos out-of-band hozzáférési módot kínál, mint például a közvetlen számítógépes kapcsolat helyi számítógépről, USB-konzol csatlakozás egy laptopról, PSTN-kapcsolat modemen keresztül, vagy egy dedikált hálózati-hálózati kapcsolat az Ethernet (LAN) -on keresztül.
A KN sorozatú eszközök integrálhatók a CC2000 Management szoftverbe. A CC2000 az adminisztrátoroknak biztosít teljes értékű ellenőrző felületet a távoli adatközpontok és fiókirodák hálózati eszközei felett, függetlenül attól, hogy hol vannak a világon – lehetővé téve az informatikai rendszergazdák számára, hogy távolról figyelhessenek és vezérelhessenek minden hálózatot, beleértve a blade szervereket és a virtuális gépeket.
Az ATEN KVM over IP eszközök további exkluzív jellemzői: Message Board, Panel Array Mode, egér DynaSync ™ és az adapter azonosítója.
Az ATEN KVM IP switchek segítségével időt és pénzt takaríthat meg azáltal, hogy az adminisztrátorok gyakorlatilag bárhonnan kezelhetik adatközpontjukat – minimalizálják az utazási költségeket és az MTTR (átlagos javítási idő) költségeket, biztosítva az adatközpont-szolgáltatások lehető legmagasabb rendelkezésre állását.

Az Aten KVM switchek megtalálhatóak az Alphasonic webáruházában.

Kérem, keresse fel honlapunkat, webáruházunkat, vagy akár személyesen boltunkat.
További felvilágosításért hívjon minket bizalommal!


 

Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
Ünnepi nyitvatartás
Nézze meg ünnepi nyitvatartásunkat decemberre és januárra vonatkozóan!
A legújabb QSAN tároló kezelő rendszer – QSM 3.1
A legújabb QSAN tároló kezelő rendszer
Hameco – a minőség hangja
Portfóliójukban széles választékban találhatóak vezetékes és vezeték nélküli fejbeszélők, ezek tartozékai, továbbá 2019 óta már audio és video konferencia berendezések is.