Az Intellinet eszközök monitorozási funkciója a technikai támogatás érdekében
2019.09.19.
A mai gyors tempójú üzleti világban elengedhetetlen a technikai támogatással kapcsolatos kérdések gyors megoldása, hogy mihamarabb folytathassa munkáját.
 

A mai gyors tempójú üzleti világban elengedhetetlen a technikai támogatással kapcsolatos kérdések gyors megoldása, hogy mihamarabb folytathassa munkáját.

Nem sűrűn fordul elő, de amikor egy PoE-s eszközünk leáll, az eléggé bosszantó és költséges is lehet. Ez azt is jelentheti, hogy az IP-s telefonunk már csak papírnehezékként funkcionál, miközben el kéne intézünk pár igen fontos telefonos hívást. PoE leállás során a kameránk sem fogja látni, ha például valaki be akar törni hozzánk.  Talán a legrosszabb az, az mikor órák (vagy napok) telnek el a probléma kezeléséig.

Az IP alapú eszközök  képesek PoE-s protokolon keresztül üzemelni. De mi is az a PoE?

A PoE jelentős technológiai előrelépést jelentett megjelenésekor. Nem csak a hálózathoz tudjuk csatlakoztatni eszközeinket, hanem a tápellátást is megoldhatjuk vele. Időt és pénzt is megtakaríthatunk használatával.

Az egyszerű javítás

 Megkérdeztünk IT-s szakembereket, mi az az első dolog, amit egy esetleges eszköz-leálláskor  tenne. A válaszok között elég elterjedt volt a kikapcsolom, majd várok egy keveset és újraindítom felelet. Ez valóban működhet, ha például nem működik a nyomtató vagy lassú a Wi-Fi illetve ha lefagy a számítógép.

Miért? Mert, kvázi egy üres, letisztult, újraindult státuszba helyezheti eszközét.

Ha ez nem oldja meg a problémát akkor kell bevonni a PDM-et ami segíthet felkutatni a probléma eredetét.
Az Intellinet új funkciója, a Powered Device Monitor (PDM), segít online, működésben  tartani a készülékét, hogy ne történhessen kiesés vagy munkaleállás.

Hogyan működik a PDM funkciója?

 A koncepció meglehetősen egyszerű. A switch megvizsgálja, hogy van-e csatlakoztatva bármilyen eszköz hozzá. Bizonyos intervallumok között ellenőrzi van-e forgalom a PoE-s eszköz és a hálózat között. Amennyiben nem talál semmi forgalmat, egy meghatározott idő után kikapcsolja az eszközt. Ezzel kényszeríthetjük magát az eszközt, hogy rebootolja magát, amint tápellátáshoz jut.

 

Ezt a funkciót az alábbi eszköz támogatja: INTELLINET Switch 48 port POE+/POE

Az Intellinet eszközeit megtekintheti az Alphasonic Áruházban: http://bit.ly/2kGzUXq

Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
Nagyobb teljesítmény, kevesebb hely felhasználással
A CyberPower Smart App UPS Online egyedi kialakítása még nagyobb teljesítményt kínál, kevesebb helyigénnyel.
Kisorsoltuk az Alphasonic EXPO nyerteseit!
Idén is megrendezésre került az Alphasonic EXPO, ahol rengeteg nyereményjátékkal készültünk az ide látogatóknak!
A QSAN megbízhatóan teljesít a Continental-nál is!
Az új üzemben megvalósítandó felügyeleti alkalmazás SAN-alapú teljesítményt igényel (magas IOPS) rendkívül szűk költségvetéssel. Nem csak gyorsnak kell lennie, de a fizikai korlátokat is ki kell elégítenie.