Az új USB csatlakozók már az ajtónál vannak!
2016.03.29.
Az USB technológia folyamatosan változik, szerencsére most az új C típusú csatlakozóval egységesebbek lesznek, de más előnnyel is jár a változás.
 

Innováció az USB technológiában - Mi lesz a régi USB-s eszközeinkkel?

Az USB technológia régóta része hétköznapi életünknek, eszközeink széles köre használja a különféle USB csatlakozókat. Viszont a technológia folyamatos megújulása izgalmas újdonságokat hozhat a leghétköznapibb eszközeink használatában is.

Új, C típusú USB csatlakozók

Az újgenerációs "C" típusú csatlakozók sokkal egyszerűbbé teszi készülékeink használatát, mivel egy az egyben ugyanaz a csatlakozó kap helyet az új mobilkészüléken, mint az asztali számítógépeken. Az új csatlakozókra való átállás persze felvet egy fontos kérdést:

Használhatóak lesznek-e régi eszközeink az új csatlakozókkal?

Természetesen igen, és bár az új csatlakozóval felszerelt készülékek elterjedésére még várni kell, de már elérhetőek hozzá a legkülönfélébb adapterek is, köztük az USB A - C OTG adapter. Ezzel az adapterrel gyakorlatilag bármilyen USB A csatlakozós perifériát ráköthet USB-C porttal rendelkező eszközére, legyen az laptop, tablet vagy akár mobiltelefon!

 

Roline USB A - USB C OTG adapter

csatlakozókkal
  • Magas minőségű USB 3.1 kábel A típusú (anya) és C típusú (apa)
  • Megfelel az USB 3.1 szabványnak (képes a 10 Gbit/s adatátviteli sebességre)
  • 15 cm-es, hajlékony kábel

 

 

Mi is az az USB OTG?

Gondolta volna, hogy akár egy telefon micro USB portja is kezelni tudja a külső billentyűzetet, egeret vagy pendrive-ot? Ehhez speciális, úgynevezett OTG (On-The-Go) kábelre van szükség, ennek segítségével bármilyen USB-s perifériát csatlakoztathat okostelefonhoz, vagy tablethez.

Ezek az USB-s perifériák lehetnek nyomtatók, szkennerek, egerek, kamerák, USB meghajtók, mobil telefonok, stb. Fontos viszont megjegyezni, hogy egyes eszközök, mint például külső meghajtók vagy nyomtatók/szkennerek, nagyobb teljesítményt vennének fel az USB porton keresztül, mint amennyit a mobiltelefon/tablet biztosítani tud, így ezeknek az eszközöknek a használatához külső tápellátásra van szükség.

Kapcsolódó termékek:
Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
Videó - ATEN VanCryst VC880 bemutató
Videó sorozatunk első részében az Aten audió leválasztós HDMI extenderét mutatjuk be.
UBIQUITI termékekkel bővült kínálatunk
Megérkeztek az UBIQUITI újdonságai kínálatunkba. Legújabb Access Pointjainkat érdemes lesz szemügyre vennie!
Új Divoom termékekkel bővültünk!
Megérkeztek az új Divoom hangszórók, köztük az AuraBox továbbfejlesztett változata, a teljesen megújult Airbeat széria, és az elegáns Onbeat is bemutatkozik.