Az új USB csatlakozók már az ajtónál vannak!
2016.03.29.
Az USB technológia folyamatosan változik, szerencsére most az új C típusú csatlakozóval egységesebbek lesznek, de más előnnyel is jár a változás.
 

Innováció az USB technológiában - Mi lesz a régi USB-s eszközeinkkel?

Az USB technológia régóta része hétköznapi életünknek, eszközeink széles köre használja a különféle USB csatlakozókat. Viszont a technológia folyamatos megújulása izgalmas újdonságokat hozhat a leghétköznapibb eszközeink használatában is.

Új, C típusú USB csatlakozók

Az újgenerációs "C" típusú csatlakozók sokkal egyszerűbbé teszi készülékeink használatát, mivel egy az egyben ugyanaz a csatlakozó kap helyet az új mobilkészüléken, mint az asztali számítógépeken. Az új csatlakozókra való átállás persze felvet egy fontos kérdést:

Használhatóak lesznek-e régi eszközeink az új csatlakozókkal?

Természetesen igen, és bár az új csatlakozóval felszerelt készülékek elterjedésére még várni kell, de már elérhetőek hozzá a legkülönfélébb adapterek is, köztük az USB A - C OTG adapter. Ezzel az adapterrel gyakorlatilag bármilyen USB A csatlakozós perifériát ráköthet USB-C porttal rendelkező eszközére, legyen az laptop, tablet vagy akár mobiltelefon!

 

Roline USB A - USB C OTG adapter

  • Magas minőségű USB 3.1 kábel A típusú (anya) és C típusú (apa) csatlakozókkal
  • Megfelel az USB 3.1 szabványnak (képes a 10 Gbit/s adatátviteli sebességre)
  • 15 cm-es, hajlékony kábel

 

 

Mi is az az USB OTG?

Gondolta volna, hogy akár egy telefon micro USB portja is kezelni tudja a külső billentyűzetet, egeret vagy pendrive-ot? Ehhez speciális, úgynevezett OTG (On-The-Go) kábelre van szükség, ennek segítségével bármilyen USB-s perifériát csatlakoztathat okostelefonhoz, vagy tablethez.

Ezek az USB-s perifériák lehetnek nyomtatók, szkennerek, egerek, kamerák, USB meghajtók, mobil telefonok, stb. Fontos viszont megjegyezni, hogy egyes eszközök, mint például külső meghajtók vagy nyomtatók/szkennerek, nagyobb teljesítményt vennének fel az USB porton keresztül, mint amennyit a mobiltelefon/tablet biztosítani tud, így ezeknek az eszközöknek a használatához külső tápellátásra van szükség.

Kapcsolódó termékek:
Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
Napjaink tárgyalóterme az ATEN VK2100 Control Box segítségével
Az ATEN Control System, amely magában foglalja az ATEN Control Box-t (VK2100 vagy VK1100), az ATEN Configurator-t (VK6000) és az ATEN Control System alkalmazást, egy szabványos Ethernet-alapú rendszer, amely összeköti az összes hardvereszközt egy szobában vagy lehetőséget biztosít a központosított vezérlés közvetlen és könnyed kezelésére mobilkészülék, tablet vagy számítógép segítségével.
Lindy – Ez itt a 4 Port-os HDMI Videófal Scaler
Mai cikkünkben a video fal megoldáshoz készített egyik Lindy terméket szeretnénk bemutatni,a 4 Port-os HDMI Videó fal Scaler-t.
Adatintegritás, ZFS vs. más filerendszerek
A digitális korszakban a kis méretű I/O fileok, illetve az ezekre irányuló igények egyre inkább az olyan mai technológiák felé fordulnak, mint például a pénzügyi blokkok, a mesterséges intelligencia, a dolgok internete és az e-kereskedelem.