Infosec és UPS-ekről általában
2016.07.05.
Az Infosec egy francia UPS gyártó cég, több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a szünetmentes tápegységek gyártásában és értékesítésében a nemzetközi piacon. De miért is hasznos nekünk a UPS?
 

Az Infosec egy francia UPS gyártó cég, több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a szünetmentes tápegységek gyártásában és értékesítésében a nemzetközi piacon. Ezekre a tapasztalatokra hagyatkozva a cég gondosan kiépítette termékpalettáját, amiben minden gyakran felmerülő problémára tökéletes megoldást találhatunk.

De miért is hasznos nekünk a UPS?

Következő sorozatunkban bemutatunk néhány olyan problémát, amelyek mindenkit érintenek, aki értékes gépekkel dolgozik és szeretné megelőzni meghibásodásukat, súlyos pénzeket spórolva ezzel vállalkozásának!

1.rész

A szünetmentes tápegység (UPS) és a feszültségszabályzó megvédi a számítógépeket és az elektromos rendszereket a váratlan áramingadozásoktól. Fontos elektronikus eszközeink számára egyfajta biztosítékként működnek, meggátolva azok károsodását. Így az elektromosság mindig egységesen, ingadozásmentesen érkezik drága és fontos eszközeinkbe.

Az feszültségingadozásokat csoportosíthatjuk többféleképpen, de alapvetően egy hirtelen feszültségugrásról van szó. A feszültségvédők feladata, hogy védjék a rendszereket a túl magas feszültségtől. Rendkívül nagy feszültségugrás esetén a szabályzó biztosítékként működik és lekapcsolja a készülékeket a hálózatról.

Amikor a normális szint alá csökken az elektromos áram feszültsége, akkor szintén veszélyben vannak a rendszereink. A UPS rendszerek segítségével nem csupán a magas feszültség okozta káros hatások, hanem az áramkimaradás okozta veszélyeket is kiiktathatjuk, ugyanis a UPS feszültségcsökkenés esetén pótolja a kimaradt feszültséget, ezzel biztosítva a hálózat egyenletes ellátottságát, megakadályozva az áramszünetet és a rendszerek esetleges károsodását. Így áramszünet esetén marad annyi ideje minden rendszernek, hogy a meglévő adatok mentése után károsodás nélkül leálljon.

A következő részben az időjárás okozta problémákról esik majd szó, és kiderül az is, hogy miért a nyár a legveszélyeztetettebb időszak! Tartson velünk legközelebb is!

Kapcsolódó termékcsoportok:

Infosec termékek

Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
Napjaink tárgyalóterme az ATEN VK2100 Control Box segítségével
Az ATEN Control System, amely magában foglalja az ATEN Control Box-t (VK2100 vagy VK1100), az ATEN Configurator-t (VK6000) és az ATEN Control System alkalmazást, egy szabványos Ethernet-alapú rendszer, amely összeköti az összes hardvereszközt egy szobában vagy lehetőséget biztosít a központosított vezérlés közvetlen és könnyed kezelésére mobilkészülék, tablet vagy számítógép segítségével.
Lindy – Ez itt a 4 Port-os HDMI Videófal Scaler
Mai cikkünkben a video fal megoldáshoz készített egyik Lindy terméket szeretnénk bemutatni,a 4 Port-os HDMI Videó fal Scaler-t.
Adatintegritás, ZFS vs. más filerendszerek
A digitális korszakban a kis méretű I/O fileok, illetve az ezekre irányuló igények egyre inkább az olyan mai technológiák felé fordulnak, mint például a pénzügyi blokkok, a mesterséges intelligencia, a dolgok internete és az e-kereskedelem.