Mi is az a KVM? - 1. rész
2016.11.09.
Két részes cikkünkben betekintést nyerhet a KVM switchek világába.
 
  Mi is az a KVM?
 
 A KVM a Keyboard, Video és Mouse kezdőbetűiből összerakott rövidítés, melyet néha PC switch-nek vagy elektronikus kapcsolónak is neveznek. A KVM switch mégis eléggé eltér a hagyományos switchektől. A KVM switch legfőbb funkciója, hogy több számítógépet egyetlen billentyűzettel, monitorral és egérrel tudjon irányítani. Amikor egy PC-t bekapcsolunk, az operációs rendszer automatikusan a billentyűzet és egér jeleit próbálja felismerni. Miután a kapcsolat létrejött, a képernyő aktivizálódik. A KVM kapcsoló legfőbb funkciója, hogy csak egy billentyűzet, monitor és egér használatával több PC-t képesek irányítani.

 

Amennyiben több PC-t kell kezelnünk, akkor több billentyűzetet, monitort és egeret kell hozzá beszerezni. Ez nem a leghatékonyabb megoldás, mivel nemcsak hogy helyigényes, de még költséges is. Egy sor monitort billentyűzettel és egérrel tartani problematikus lehet.

KVM-ek csak néhány kimeneti-bemeneti csatlakozóval/porttal általában sokkal kényelmesebbek és nem igényelnek extra szoftver telepítést. Nagyon könnyen kezelhetők/irányíthatók gyorsbillentyűk, illetve kapcsológombok használatával. Ráadásul egyes KVM switch-ek még plusz tápellátást sem igényelnek. A környezeti igényeknek megfelelően, a felsőkategóriás több portos KVM switch-ek egy rack szekrényben maximum 1U vagy 2U helyet foglalnak. Ezek az eszközök IP hálózaton keresztül is irányíthatóak, így a világ bármely pontján elérhetőek, ráadásul kezelik a tápegységeket és így PC-k indítására vagy leállítására is képesek.

Fontos, hogy a KVM kapcsoló biztosítsa, hogy billentyűzetet és egeret minden egyes PC érzékeljen és kapcsolás közben ne befolyásolják a PC-k működését. A KVM kapcsoló stabil video felbontást is kell, hogy biztosítson, támogatva a több platformos rendszereket, és képesnek kell lennie kommunikálnia sok különböző típusú és márkájú billentyűzettel, egérrel. Amikor KVM switch-et vásárolunk, a választás elsősorban a PC-k számától függ. Minden KVM switch maximum bizonyos számú PC kapcsolatot azaz portot képes támogatni. Ez a szám switch-től függően minimum 2-től akár 4000-ig is terjedhet. A használt technológia igényli a folyamatos jelkapcsolatot, így ahogy nő a kezelt PC-k száma, úgy egyre nagyobb számú inputokkal és outputokkal kell megbirkózni.

Folytatás
Kapcsolódó termékcsoportok:

Desktop KVM switch-ek

Rackelhető KVM switch-ek

Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
A QSAN XCubeNAS kapta meg a megtisztelő, magas tervezői minőségért járó Red Dot-díjat: Terméktervezé
A QSAN Technology, egyike a vezető storage technológia tervezőinek és kivitelezőinek, nyerte az idei év Red Dot díját: Terméktervezés 2019.Az XCubeNAS megkapta a Red Dot-ot, melyet a neves zsűri csak a kiemelkedő dizájnnal rendelkező termékeknek ítél oda.
PowerCube – dizájnos, modern és praktikus elosztó adapterek
A Powercube termékek gyártója az Allocacoc. Az Allocacoc egy ipari formatervező cég. Az ipari formatervezés nem korlátozódik egy kategóriára, vagy jelenlegi ipari vonalra. A 2011-es megalakulás óta a Allocacoc olyan filozófiát hozott létre, amelynek célja, hogy újratervezze a mindennapi életet az innovatív, meglévő termékek révén.
A kameratelepítések legbosszantóbb jellemzői
A telepítések négy legrosszabb jellemzője a több mint 140 megkérdezett rendszerintegrátor szerint