Az első 100%-ban Zöld vállalkozás az IT szférában

Komoly kihívás minden gazdasági társaság piacra való bejutása és térnyerése illetve piaci részesedésének növelése a versenytársakkal szemben.
Ennek egyik leghatékonyabb módszere a pozicionálás vagyis, hogy kiemeljük a meglévő piaci szereplők közül.
A piacvezetőknek pedig elkerülhetetlen és fontos a példamutatás.

Korunk legnagyobb kihívása a klímaváltozás mérséklése és a várható következményekre való minél alaposabb felkészülés. Mindennapi tevékenységünkkel rohamos ütemben alakítjuk át éghajlati viszonyainkat, a Föld időjárását úgy, hogy még csak nem is igazán tudjuk, pontosan milyen folyamatok játszódnak le, melyik lépésünknek milyen következményei lehetnek. Az éghajlatváltozás legfőbb oka az emberiség által a légkörbe juttatott üvegházhatású gázok (CO2, metán, stb.) A globális felmelegedés, akárcsak a tűz égése, folyton gyorsul és alig hagy időt a cselekvésre. Változást, e folyamatok lassítását, esetleges megfékezését csak nagyméretű globális összefogás és környezettudatos cselekvési program biztosíthat.

Az Alphasonic Kft. több, mint 20 éve meghatározó szereplője a professzionális számítástechnikai termékek és szolgáltatások piacának.

A cég tevékenységi körébe Komplex közép- és nagyvállalati IT megoldások (hardverek, intelligens rendszer-megoldások, IT-alapú megfigyelő rendszerek), kellékek és perifériák forgalmazása tartozik. A jelenleg 28 fős vállalkozás országszerte, több ezer viszonteladóból álló értékesítési hálózattal rendelkezik

 

 

Az Alphasonic Kft. tulajdonosai kezdetektől fogva környezettudatos szemlélettel irányítják és szervezik vállalkozásukat. Működésük során komoly hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre és az energiahatékonyságra.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a cég vezetősége - a Világ vezető gazdasági tényezőihez hasonlóan - 2013-tól megvizsgáltatta működésének környezetterhelését és hitelesített vizsgálat alapján carbon-neutralizáltatta tevékenységét a fenntartható fejlődés jegyében. A vizsgálatok lefolytatásával és egyéb környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok elvégzésével a cégmanagementje az Arttree Production Kft-t bízta meg.

Az AlphaSonic Kft. 2013-as évi teljes tevékenységének (gyártás, értékesítés és felhasználás) és weboldalának működésével kapcsolatos környezetvédelmi tanúsítvány alapját képezte a Carbon Credit Kft. által elvégzett karbon lábnyom számítás, mely a Bureau Veritas hitelesített módszertana alapján készült. E szerint a vállalkozás teljes környezetterhelése 361 tonna CO2 volt, melynek ellentételezését (karbonsemlegesítését) az Arttree Production Kft. és az Oxiglobe Ltd. végezte és igazolta.

A lebonyolítást követően az AlphaSonic Kft. a járművein, weboldalán, nyomtatványain és reklámanyagain, az általa forgalmazott termékeken jogosult használni a karbon-neutralizációt igazoló védjegyet.

Felelős vállalat lévén kiemelt figyelmet fordítunk a környezetünk védelmére és az energiatakarékosságra, ezért karbon-semlegesítettük működésünk és weboldalunk energiaszükségletét. Így globális szinten nullára csökkentettük karbon-lábnyomunkat, mellyel elsők vagyunk az IT megoldásokat szállító vállalkozások között!Mostantól minden kedves partnerünk abban a tudatban látogathatja meg a www.alphasonic.hu oldalunkat, hogy ezzel nem terheli a környezetet.

A karbon-semlegesítésen túl felelős intézkedésként teljesen kiváltottuk földgáz felhasználásunkat és saját beruházásban geotermikus és napkollektoros rendszereket alkalmazva jó arányban átálltunk a zöldenergia hasznosításra. A geotermikus rendszerrel az irodaépület fűtését, míg a napkollektorokkal a meleg víz ellátását váltottuk ki és oldottuk meg.

Környezetvédelmi vállalásainknak köszönhetően már azzal, hogy Partnereink igénybe veszik a szolgáltatásainkat, az értékesítési hálózatunkban elérhető termékeinket választják, Ők is tesznek a globális felmelegedés elkerüléséért. Ezáltal meglévő, illetve potenciális partnereinkkel igazán eredményesen, együttműködve tehetünk a fenntartható környezetünkért.


Mi az AlphaSonic Kft. mit teszünk még felelős vállalatként a magyar gazdáságért?

Környezetvédelmi vállalásaink mellett nagyon fontos számunkra a magyar KKV versenyképességének növelése is. Cégünk kidolgozta és forgalomba hozta a 3X Virtual nevű IT infrastruktúra rendszert, amely nagyvállalati szintű informatikai infrastruktúra, kis és közepes vállalkozások számára, megfizethető áron. A maximális stabilitás és adatvédelem mellett környezetkímélő megoldás, amellyel a töredékére tudja csökkenteni az energia felhasználást, optimalizálja a cég működését.

 

További információk


Alphasonic Kft-ről
Több mint 20 éve működő budapesti székhelyű nagykereskedés vagyunk. Cégünk tevékenységi körébe Komplex közép- és nagyvállalati IT megoldások (hardverek, intelligens rendszer-megoldások, IT-alapú megfigyelő rendszerek), kellékek és perifériák forgalmazása tartozik. Jelenleg országszerte, mintegy 5000 viszonteladóból álló értékesítési hálózattal rendelkezünk. Célunk, hogy partnereink számára a versenyképes termékek mellett olyan szolgáltatásokat is nyújtsunk, amelyekkel megkönnyíthetjük munkájukat. Nagykereskedelmi üzletünk önkiszolgáló jellegű, annak érdekében, hogy vásárlóink nyugodtan kiválaszthassák a kívánt termékeket, így jobban megismerve azokat.

Udvarias, gyors kiszolgálás: cégünkre az egyedülálló termékválaszték mellett a gyors és udvarias kiszolgálás a jellemző.

Rugalmas árufoglalás és áruösszekészítés: a rendelések leadhatók telefonon, faxon és e-mailen illetve webáruházunkon keresztül. Azokat a partnereink megérkezéséig munkatársaink összekészítik, igény szerint félreteszik és fenntartják.

Házhozszállítás: amennyiben partnereink igénybe veszik szolgáltatásunkat, Budapesten és 20 km-es vonzáskörzetén belül cégünk munkatársai, az ország területén futárszolgálat biztosítja a megrendelt termékek mielőbbi házhoz szállítását. A házhozszállítás nettó 20.000Ft felett ingyenes.

Tájékoztatás: e-mailen elküldött hírleveleinkben, nyomtatott anyagainkon keresztül vagy személyesen folyamatosan tájékoztatjuk partnereinket az újdonságokról, eseményeinkről, akciókról.

Technikai támogatás: amennyiben a termékek értékesítésével, üzembe helyezésével, használatával kapcsolatosan segítségre van szükségük, szakképzett munkatársaink személyesen és telefonon is egyaránt állnak partnereink rendelkezésére.

Garancia és szerviz: a telephelyünkön működő szervizünkben szakképzett munkatársaink foglalkoznak a garanciális termékekkel.

Partneroktatások szervezése: Annak érdekében, hogy támogassuk partnereink értékesítési munkáját, partneroktatásokat is szervezünk, így a nálunk szerzett ismeretek átadásával hozzájárulunk a hatékonyabb munkavégzéséhez.

Hírlevél | Feliratkozás
|
Hírek | Összes »
Az Alphasonic Kft. a Magyar Marketing Szövetség tagja
Büszkén jelentjük be, hogy immáron az Alphasonic Kft. is tagja a Magyar Marketing szövetségnek.
Vizuálisan lenyűgöző élményt állítottunk össze
Impozáns és a szóbeli beszédet látványban is kifejező digitális konstrukció megépítésében vettünk részt egy vízvédelemmel foglalkozó hazai kormányzati szervvel együttműködésben.